Sportska masaža

Koristi se kod potreba oporavka nakon napornog vježbanja ili bavljenja sportom te pomaže tijelu da lakše izbaci metabolite, toksine i mliječnu kiselinu. Služi za brz oporavak nakon bavljenja sportom, kao i za sprečavanje ozljeda. Fokusirana je na mišiće, tetive i ligamente, koji su pri sportu izloženi znatnim naprezanjima. Primjenjuje se prije treninga (kao priprema tijela za sportske napore), tijekom treninga (kao preventiva i ublažavanje spazama), ali najčešće nakon treninga i tjelesnih naprezanja (kada je mišićima potrebno osigurati opuštanje i istezanje). 

Sportske masaže u pravilu su čvršće i intenzivnije od klasičnih, ali ne moraju zato biti neugodne i bolne. Fokusirane su na mišiće, tetive i ligamente osiguravajući opuštanje i istezanje.

Efekti:

  • ublažavanje boli i grčeva u mišićima
  • razrada mišićnih adhezija
  • stimuliranje cirkulacije krvi i limfe
  • povećavanje opsega kretnji
  • zagrijavanje mišića prije tjelesne aktivnosti
  • istezanje i opuštanje mišića nakon tjelesne aktivnosti
  • ubrzavanje oporavka i regeneracije mišićnog tkiva

U De Luxe salonu koristimo dvije sportske tehnike masiranja:

Gestal  – duboka mišićna dekontrakcija
Mesoterapijska tehnika koja putem specifičnih, dubokih, sporih i progresivnih manualnih zahvata laktovima i podlakticama dovodi do reorganizacije i promjene napetosti u mišićnim fascijama, stimulacije krvnog optoka i metabolizma te stimulacije parasimpatičkog živčanog sustava,  dovodeći na taj način novu, vitalnu energiju, s velikim doprinosom u poboljšanju posture.

Pasivni stretching

Ova jedinstvena tehnika kombinacija je Thai masaže, Muri tehnike i Ayurvedske tehnike. Djeluje na poboljšanje funkcije zglobova, posture i mišićne fiziologije, a dolazi i do uravnoteženja na energetskom nivou.