Mezoterapija

Mezoterapija predstavlja posebnu metodu unošenja niskih doza različitih ljekovitih sastojaka u kožu lica i tijela, na područja koja se želi tretirati. Do poboljšanja tretiranih indikacija dolazi djelovanjem koktela, ali i efekta stimulacije proizvodnje prirodnog kolagena i elastina. Najčešće se koriste kokteli na bazi hijalurona za dubinsku hidrataciju te stimulaciju proizvodnje kolagena, što doprinosi čvrstoći i tonusu kože, multivitaminski kokteli vitamina B skupine u kombinaciji s jakim antioksidansima, vitamini A, C, E i samostalno vitamin C u većim koncentracijama, koji je odličan u slučajevima hiperpigmentacija. Koriste se i kokteli na bazi argirelina, koji služi kao blaža alternativa botoxu, a za razliku od njega, ne umrtvljuju mišiće, nego ih samo opuštaju, bez utjecaja na mimiku.

Mezoterapijom osiguravamo bolji unos i resorpciju dovoljne količine tvari koje su potrebne za povratak mladenačkog izgleda, a rezultati su odmah vidljivi i dugotrajni.
Tretman ima ciljano djelovanje i pripravak apliciramo upravo onamo gdje ga koža treba, a indikacije za primjenu mezoterapije u estetske svrhe su izuzetno širokog spektra:
- Prevencija starenja kože (lice, vrat, dekolte, ruke)
- Pomlađivanje
- Lifting
- Tretiranje dubokih bora, ožiljaka, celulita, masnih naslaga, strija, pa čak i vlasišta u svrhu sprječavanje gubitka i poboljšanja rasta kose

Tretmani su bezbolni, ali je moguće malo crvenilo kože nakon tretmana. Vrlo rijetko se pojavljuju manje otekline koje spontano prođu nakon par sati, a alergijske reakcije su još i rjeđe.

Prosječno se u kuri provodi četiri do šest tretmana u razmacima od tjedan dana između dva tretmana. Nakon toga se preporučuju tretmani za održavanje jednom mjesečno.
U primjeni generalno nema ograničenja, tretman je prikladan za svaku dob, a rezultati oduševljavaju kako žene, tako i muškarce. Ipak, kao i većinu tretmana, mezoterapiju ne provodimo kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

Sâm pojam “mezoterapija” danas podrazumijeva više metoda aplikacije mezoterapijskih pripravakaelektroporacijsku mezoterapiju, dermaroler te najučinkovitije metode – dermapen i mikroinjektiranje kojima se koristimo u De Luxe-u.
Ovisno o stanju kože i željenim rezultatima, moguće je kombinirati različite metode mezoterapije za postizanje najboljih rezultata.

Naši kozmetičari će vam nakon konzultacija dati preporuku za jedan od mezoterapijskih tretmana koje imamo u ponudi - Glow mezoterapiju, Dermapen 4, Meso gun i Duboku revitalizaciju Meso gun-om