Mezoterapija

Mezoterapija predstavlja posebnu metodu unošenja niskih doza različitih ljekovitih sastojaka u kožu lica i tijela, na područja koja se želi tretirati. Do poboljšanja tretiranih indikacija dolazi djelovanjem koktela, ali i efekta stimulacije proizvodnje prirodnog kolagena i elastina. Najčešće se koriste kokteli na bazi hijalurona za dubinsku hidrataciju te stimulaciju proizvodnje kolagena, što doprinosi čvrstoći i tonusu kože, multivitaminski kokteli vitamina B skupine u kombinaciji s jakim antioksidansima, vitamini A, C, E i samostalno vitamin C u većim koncentracijama, koji je odličan u slučajevima hiperpigmentacija. Koriste se i kokteli na bazi argirelina, koji služi kao blaža alternativa botoxu, a za razliku od njega, ne umrtvljuju mišiće, nego ih samo opuštaju, bez utjecaja na mimiku.

Mezoterapijom osiguravamo bolji unos i resorpciju dovoljne količine tvari koje su potrebne za povratak mladenačkog izgleda, a rezultati su odmah vidljivi i dugotrajni.
Tretman ima ciljano djelovanje i pripravak apliciramo upravo onamo gdje ga koža treba, a indikacije za primjenu mezoterapije u estetske svrhe su izuzetno širokog spektra:
- Prevencija starenja kože (lice, vrat, dekolte, ruke)
- Pomlađivanje
- Lifting
- Tretiranje dubokih bora, ožiljaka, celulita, masnih naslaga, strija, pa čak i vlasišta u svrhu sprječavanje gubitka i poboljšanja rasta kose

Tretmani su bezbolni, ali je moguće malo crvenilo kože nakon tretmana. Vrlo rijetko se pojavljuju manje otekline koje spontano prođu nakon par sati, a alergijske reakcije su još i rjeđe.

Prosječno se u kuri provodi četiri do šest tretmana u razmacima od tjedan dana između dva tretmana. Nakon toga se preporučuju tretmani za održavanje jednom mjesečno.
U primjeni generalno nema ograničenja, tretman je prikladan za svaku dob, a rezultati oduševljavaju kako žene, tako i muškarce. Ipak, kao i većinu tretmana, mezoterapiju ne provodimo kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

Sâm pojam “mezoterapija” danas podrazumijeva više metoda aplikacije mezoterapijskih pripravaka – elektroporacijsku mezoterapiju, dermagan, dermaroler te najučinkovitije metode – dermapen i mikroinjektiranje kojima se koristimo u De Luxe-u.
Ovisno o stanju kože i željenim rezultatima, moguće je kombinirati različite metode mezoterapije za postizanje najboljih rezultata.

Naši kozmetičari će vam nakon konzultacija dati preporuku za jedan od mezoterapijskih tretmana koje imamo u ponudi - BB Glow, Dermapen, Mikroinjektiranje, Profound, PRP