Masaža čokoladom

Masaža čokoladom nije samo masaža posebnom opuštajućom tehnikom, već i tretman njege tijela koji hrani kožu čineći je čvrstom i elastičnom te potiče cirkulaciju u perifernom krvotoku.

Topla čokolada upotrijebljena u masaži potpuno je prirodna, bez dodataka kemijskih stabilizatora, pa samim time koža ne samo što poprima lijepi čokoladni sjaj, već se i u potpunosti obnavlja. Osim što poboljšava teksturu kože, čokolada je snažno tonificira, a svojim obnavljajućim svojstvima potiče proizvodnju kolagena i elastina, što joj osigurava potrebnu čvrstoću i napetost. Laganim ritualnim topljenjem oslobađa se posebno ugodan čokoladni miris.

Čokolada je bogata mineralima (osobito željezom, magnezijem, fosforom, kalijem, kalcijem i s vrlo malom količinom natrija), vitaminima, polifenolima, dragocjenim antioksidansima, flavonoidima, teobrominom, kofeinom, stimulantima i energizirajućim tvarima, a ima i šest aminokiselina koje su esencijalne za naše zdravlje. Te aminokiseline uzrokuju stvaranje serotonina – “hormona sreće” i endorfina – “hormona zadovoljstva”.

Kakao maslac jedna je od najcjenjenijih i najstabilnijih poznatih masti, a zbog svoje strukture ima sposobnost dubinskog prodiranja u kožu, topljenja masnoća i zadržavanja vlažnosti. Bogat je vitaminom E koji sprječava starenje kože, a istodobno je čini zategnutom i glatkom. Zbog svog iznimnog kemijskog sastava, čokolada djeluje na kožu i mozak gotovo euforično, a masaža čokoladom jedna je od najugodnijih i najnježnijih. Topla otopina čokolade i ulja za masažu nanosi se na cijelo tijelo i masira, što opušta, njeguje i stvara ugođaj blaženstva.