Kriolipoliza tijela

Kriolipoliza je način kontroliranja ili smanjenja masnih naslaga na prirodan i primjeren način, čime se izbjegavaju traumatična iskustva invazivnih metoda (liposukcije) i sprječava rizik oštećenja okolnog tkiva koje se može dogoditi kad se koriste metode kao što su radiofrekvencija, kavitacija, ultrazvuk ili laser.

kriolipoliza kozmetički salon De luxe zagreb

Cryo21 – U službi ljepote

Za razliku od vakuumske kriolipolize koja radi na temperaturama do -5°C i zbog djelovanja vakuuma ima širok spektar kontraindikacija, aparatom Cryo21 postižemo temperaturu od -10°C i potpuno neinvazivno djelujemo na masne stanice, što tretman čini primjenjivim i na osobe s dijabetesom, problemima sa štitnjačom, ugrađenim trajnim srčanim elektrostimulatorom te na one s problemima proširenih vena i kapilara.

Specijalnim Cryo21 aplikatorom djelujemo lokalno, ciljano obrađujući samo ono masno tkivo koje želimo tretirati. Masne stanice u potkožnom tkivu su većinom zasićene masne stanice bogate kiselinama i kao takve veoma su osjetljive na hladnoću. S druge strane, susjedni elementi poput krvnih žila, perifernih živaca, melanocita te siromašne masne stanice značajno su slabije osjetljive na hladnoću. Ova karakteristika presudna je u eliminaciji masnih stanica bez oštećenja okolnoga tkiva.

Proces uklanjanja masnih stanica izloženih kriolipolizi započinje kristalizacijom, nakon koje slijedi apoptoza ili progresivni raspad stanica, tj. “programirana smrt stanice”. Mehanizam je to kojim stanica aktivno, uz utrošak energije i sintezu određenih proteina, pokreće vlastito “umiranje” kao sastavni dio fizioloških procesa ili kao odgovor na određena patološka stanja, s postupnim oslobađanjem lipida tijekom idućih 15 dana.

Upravo je zato 15 dana preporučeno minimalno vrijeme između tretmana u slučaju kada se rade tretmani topljenja prekomjerne masnoće, dok je za anticelulitne tretmane i tretmane lica preporučeno vrijeme između tretmana 7 dana.

Osim što su rezultati mjerljivi u centimetrima i vidljivi odmah nakon tretmana, promjene se događaju još sljedećih 15 dana.

Sam tretman je ugodan, a prati ga osjećaj intenzivne lokalizirane hladnoće na početku izvođenja. Nakon tretmana može se bez ikakvih nelagodnosti nastaviti s uobičajenim aktivnostima.

Kriolipoliza je posebno učinkovita za lokalne masne naslage i preporučujemo je osobama koje žele reducirati lokalno masno tkivo kao što je tkivo na trbuhu, donjem dijelu leđa, rukama i bokovima.