Aromatična terapija zavojima

Aromatična terapija zavojima specijalna je terapija za otklanjanje celulita i smanjenje opsega, bazirana na toplo-hladno efektu (najsličnijem Kneippovoj metodi).

Ljudsko tijelo potroši od 70% do 80% dnevno potrebnih kalorija za održavanje svoje termičke ravnoteže. Ovom metodom površinski stvaramo visoku temperaturu, dok se istodobno unutarnji organi hlade. Tijelo se aktivira i na prirodan način započinje sagorijevati višak masnih naslaga kako bi uspostavilo prirodnu termičku ravnotežu. Izazivajući osjećaj vrućine, povećavamo površinsku prokrvljenost, ali i ubrzavamo metabolizam unutarnjih organa, potičući na trošenje i bržu eliminaciju toksina i masnih naslaga. Specijalni preparati koji se u ovoj terapiji koriste sadrže eterična ulja eukaliptusa, paprene metvice, mente i ružmarina. U svakoj se fazi tretmana koriste točno određeni preparati kako bi se dobili najbolji rezultati.

Terapija se sastoji od 15 tretmana podijeljenih u 5 faza. Započinje pročišćavanjem, nastavlja se sagorijevanjem masnoće, reduciranjem čvrstog celulita, učvršćivanjem opuštenog tkiva, poticanjem cirkulacije.

U prva se dva tjedna terapija ponavlja svaki drugi dan, što znači 3x tjedno, druga dva tjedna svaki treći dan, tj. 2x tjedno, potom svakih pet dana. Za održavanje rezultata preporučuje se tijekom cijele godine raditi jedan do dva tretmana mjesečno.

Napomene za što bolje rezultate:

  • ne jesti ništa tri sata prije i tri sata poslije tretmana
  • ne tuširati se tri sata nakon tretmana
  • kućna njega preporučena od strane kozmetičara, ovisno o stadiju celulita

Tretman se ne radi trudnicama i dojiljama!