Tretmani za muškarce

Muška koža u prosjeku je za 16% deblja od ženske, zbog čega je i otpornija. Lojne žlijezde su veće i imaju značajniju ulogu. Rezultat toga je masnija i kiselija koža koja je dobra podloga za bakterije koje uzrokuju prištiće i pretjerani sjaj kože. Dodamo li tome nečistoću kože uzrokovanu vanjskim utjecajima, tvrdom vodom, duhanom…i muškoj koži je potrebna njega, čišćenje i zaštita.

Deblja epiderma, bolja hidratacija i više lipida imaju za posljedicu sporije starenje kože. Međutim, kada proces starenja krene, znakovi umora su vidljiviji, a bore dublje nego kod žena.

Jednako tako, navedene prednosti muške kože mogu lako pasti u drugi plan zbog nedostatne njege i svakodnevne agresije izazvane brijanjem.

Brijanje može biti povod iritaciji, isušivanju kože i oštećenju hidrolipidnog filma. Koža lica zateže, postaje osjetljiva na hladnoću, stres i umor. Kako bi koža ostala zdrava, njene stanice, krvni sudovi, žlijezde i mikroorganizmi neophodni za ekosustav kože moraju bit u potpunom skladu, jer upravo oni sudjeluju u održavanju biološke ravnoteže kože.

Sve naše tretmane moguće je prilagoditi njezi muške kože.