Aromatična terapija zavojima specijalna je terapija za otklanjanje celulita i smanjenje opsega bazirana na toplo-hladno efektu, najsličnijem Kneippovoj metodi.

Ljudsko tijelo potroši 70% do 80% dnevno potrebnih kalorija za održavanje svoje termičke ravnoteže. Ovom metodom površinski stvaramo visoku temperaturu, dok se istodobno unutarnji organi hlade. Tijelo se na ovaj način aktivira i na prirodan način započinje sagorijevati višak masnih naslaga kako bi uspostavilo prirodnu termičku ravnotežu. Izazivajući osjećaj vrućine povećavamo površinsku prokrvljenost, ali i ubrzavamo metabolizam unutarnjih organa, potičući na trošenje i bržu eliminaciju toksina i masnih naslaga.
Specijalni preparati koji se u ovoj terapiji koriste sadrže eterična ulja eukaliptusa, paprene metvice, mentola i ružmarina, a u svakoj se fazi tretmana koriste točno određeni preparati kao bi dobili najbolje rezultate.

Terapija se sastoji od 15 tretmana podijeljenih u 5 faza.
Započinje pročišćavanjem, a nastavlja se sagorijevanjem masnoće, reduciranjem čvrstog celulita, učvršćivanjem opuštenog tkiva, poticanjem cirkulacije.
U prva se dva tjedna terapija ponavlja svaki drugi dan, što znači 3x tjedno. U duga dva tjedna svaki treći dan, tj. 2x tjedno, a potom svakih 5 dana.
Za održavanje rezultata se preporučuje tijekom cijele godine raditi jedan do dva tretmana mjesečno.

Napomena:
Kako bi postigli najbolje rezultate, poželjno je ne jesti ništa 3 sata prije i 3 sata poslije tretmana, te se ne tuširati 3 sata nakon tretmana.

Tretmani se ne rade trudnicama i dojiljama.
U terapiju od 15 tretmana uključena je i obavezna kućna njega preporučena od strane kozmetičara, ovisno o stadiju celulita.

OLIGOESSENTHIA- TRETMAN GIPSANOM MASKOM

Nactive je poslje niza istraživanja na polju kozmetologije stvorio novu metodu koja Vam omogućuje da tijelo izložite jedinstvenom tretmanu koji ima širok spektar djelovanja.

Idealan je kod tretiranja:

  • edematoznog celulita
  • gubitka elastičnosti kože
  • lokalizirane gojaznosti

U ovom tretmanu korist se šest vrsta Oligoessenthia preparata. Svi preparati sadržavaju pet prirodnih oligoelemenata koji imaju ulogu aktivatora i pojačivaća aktivnih sastojaka iz biljaka.

Silicij – igra važnu ulogu u stvaranju kolagena u vezivnom tkivu

Magnezij – je najvažnija komponenta u enzimskim reakcijama ugljikohidrata i proteina, a učestvuje i u održavanju funkcionalnosti strukturalnog tkiva

Bakar – aktivno učestvuje u proizvodnji elastina

Željezo – pospješuje vitalne procese u organizmu i vrlo je važan oligoelement u procesima oksidiranja tkiva. Koži daje tonus jača je i učvršćuje, esencijalan je u procesu usporavanja starenja stanica, u proizvodnji proteina.

Cink – sastavi i najvažniji dio obrambenog sustava stanica, antioksidant

Učinkovitost ove metode je što preparati aktivno djeluju duboko u potkožnom tkivu na razgradnju nakupina koje čine celulit (toksini, voda, masne naslage). Gipsana maska kojom se završava tretman, pomaže kod oslobađanja vodepreko kože. Jednim tretmanom možete izgubiti 2-4cm, rezultati su individualni ovisno o predispozicijama organizma.

Svaki Algologie wellness tretman tijela obogaćen je Marine Sensations ritualom i iznimno učinkovitim aktivnim sastojcima. Ovi jedidinstveni koraci prirodno osnažuju dobrobiti dobivene tretmanom, kroz piling, bogatu hranjivu masku i opuštajuću masažu.