Yperion L600® je prvi razvijeni IPL sustav koji koristi integriranu pulsirajuću svjetlost za trajno uklanjanje dlačica.

16 programa omogućava da tip kože (pigmentacija) i veličina dlačica budu istovremeno odabrani, garantirajući optimalne rezultate za gotovo sve klijente.

Yperion L600® propušta svjetlost između 610 i 1000 nm, eliminirajući pritom štetne zrake i dopirući ciljano do melanina u dlaci.

Rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana

Klinički je dokazano da 72% dlačica u prosjeku nestane nakon trećeg tretmana.

Nekoliko dana ( u prosjeku 15-20 dana ) nakon prvog tretmana gotovo sve dlačice koje su bile tretirane će početi ispadati. Neke dlačice će ponovo izrasti, ali neće biti guste kao prije i bit će vidljivo tanje. Nakon nekoliko tretmana doći će do značajnog smanjenja broja dlačica na tretiranoj zoni.

Kako Yperion L600 uklanja dlačice?

Intenzivna svjetlost određene valne duljine sa uređaja Yperion L600 ulazi u kožu i onda je upija melanin koji se nalazi u dlačicama. Upijanjem se stvara toplina koja se potom prenosi u korijen dlačice – folikul. U nekoliko milisekundi folikul se zagrijava na 70°C i to ga razara. Stotine folikula dlačica su razorene jednim impulsom; dlačice otpadaju nakon jednog ili dva tjedna.

Mogu li svi tipovi kože i dlačica biti tretirani?

Što je dlačica tamnija ( bogatija melaninom ) rezultat je bolji. Svjetle i tanke dlačice je teže ukloniti. Sijede i crvene dlačice ne mogu se ukloniti ovom metodom. Budući da koža takođe sadrži melanin, vrlo je važno da nije pretamna. Melanin u tamnoj koži sprečava svjetlost da stigne do melanina u folikulama dlačica, te dolazi do velikog smanjenja efikasnosti i povećanja rizika oštećenja kože. Zbog toga se ne tretiraju tipovi kože 5 i 6, kao i osobe koje privremeno imaju jako tamnu kožu ( npr. poslije sunčanja ).

Zašto se tretirana zona mora prvo obrijati?

Brijanje je potrebno da bi se izbjeglo rasipanje energije na površini kože. Ako dlačice nisu obrijane smanjuje se efikasnost tretmana i povećava rizik od površinskih opekotina.

Da li je fotoepilacija bolna?

Osjećaj za bol jako varira od osobe do osobe; ovisi o koncentraciji melanina u koži, debljini dlačice, gustoći dlačica u tretiranoj zoni, itd. Važno je napomenuti da u slučaju ne ugodnog osjećaja aparat svojim programima dopušta smanjiti jačinu, a da pritom ne izgubimo na efikasnosti tretmana.

Da li ima sekundarnih efekata?

U nekim slučajevima može se pojaviti crvenilo, edem ili peri-folicularna papula ( mali mjehurići ) na tretiranoj zoni. Ti efekti nestaju nekoliko sati nakon tremana. Uglavnom se može reći da u većini slučajeva nema sekundarnih efekata.

Zašto je potreban određeni period vremena kako bi dlake počele otpadati?

Nakon tretmana dlaka još uvijek ostaje u koži iako je izgubila vezu s krvnim sudom koji ju hrani. Progresivno će vremenom otpasti u procesu obnove epidermisa ( peeling ). Zbog toga otprilike jedan do tri tjedna poslije dlake izgledaju kao da i dalje rastu.

Zašto je potrebno nekoliko tretmana?

Svjetlost emitirana iz Yperion L600 može utjecati samo na dlake koje su u fazi rasta. Statistički gledano, barem 30% dlačica na određenom području je uvijek u fazi rasta. Zbog toga je potrebno nekoliko tretmana. Osim toga, postoje « spavajući » folikuli koji se mogu aktivirati zbog hormonalnih promjena i promjena u godinama ili u godišnjim dobima. I to može biti razlog za veći broj tretmana.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj potrebnih tretmana ovisi o boji dlačica, području koje se tretira, duljini životnog vijeka dlačice i osobnim genetskim čimbenicima. Zbog toga je teško dati određen broj tretmana, ali se statistički uzima nekih 4-6 tretmana. Muška leđa i prsa potrebno je tretirati više puta.

Kako se ovaj tretman razlikuje od tretmana LASER-om?

Laser radi na jednoj valnoj duljini i teoretski je prilagođen jednom tipu kože i dlačice. Zahvaljujući svom širokom spektru svjetlosti L600 omogućava tretiranje različitih tipova kože i dlačica. Yperion L600 je zbog toga fleksibilniji od lasera.

Kako se ovaj tretman razlikuje od elektrolize?

Elektroliza je bazična metoda dugotrajnog otklanjanja dlačica..Međutim, metoda je vrlo bolna ( penetracija iglom do folikula dlake koji se treba uništiti ) i dugotrajna ( tretira se dlačica po dlačica ). Yperion L600 omogućava da se velike površine mogu tretirati u relativno kratkom vremenu.