Ekstenzije trepavica

Guste i duge trepavice na vrhu su liste ženskih opsesija, kojih, priznajmo, nije malo. Kako bi postigle taj prekrasan i seksi izgled žene se koriste mnogim alatima i trikova, među kojima su šminka, uvijači za trepavice, maskare, umjetne trepavice te napokon i – ekstenzije.

Ekstenzije trepavica nisu nova stvar na tržištu ljepote i puno je žena koje su pribjegle ovom praktičnom dugoročnom rješenju uljepšavanja svog pogleda.

Često nam se čini kako trepavice nikada ne mogu biti preduge, preguste ili prenaglašene. Dok su umjetne trepavice privremeno riješenje kod posebnih prilika, ekstenzije trepavica predstavljaju savršeno rješenje za uvijek uzbudljiv pogled koji će svi primijetiti. 

Ekstenzije su prilagodljive individualnom stilu svake žene, mogu biti dulje, kraće, gušće ili rijeđe, sa njima možete vježbati, kupati se, normalno nanositi ostalu šminku.

Do nedavno, one su bile tajno oružje slavnih ljepotica iz showbiz industrije, no danas su pristupačne svima. Ekstenzije ne predstavljaju nikakav teret na kapke, ugodne su za nošenje i u potpunosti ćete zaboraviti da ih imate. Ekstenzije traju koliko i prirodne trepavice, jel opadaju kako se i prirodne trepavice mijenjaju, a to može biti 30 do 60 dana. Međutim, kako bi uvijek izgledale savršeno, idealno vrijeme za nadopunu, tj. njegu je nakon dva do tri tjedna. Ova metoda je bezbolna,a prva ugradnja traje cca, 2 sata (nadopuna kraće) i za to vrijeme se možete lijepo odmoriti.

Za ugradnju se koristi medicinsko, antialergijskom ljepilo koje je sasvim sigurno, čak i kod osoba koje imaju osjetljive oči. Najbolje od svega je da nakon ugradnje ekstenzija maskara nije potrebna, jer oči izgledaju prekrasno 24 sata na dan. Pokušajte zamisliti kako je lijepo probuditi se sa savršenim trepavicama ili izaći iz mora ne razmišljajući dali se Vaša vodootporna maskara ipak razmazala. Ukoliko želite koristiti maskaru pazite da ona nije vodootporna i nanesite ju isključivo na vrhove trepavica. Ostatak make-upa se uobičajeno nanosi, jedino je bitno da se kod skidanja šminke ne koriste preparati koji sadrže aldehide, propilen glikol i sredstva na bazi uree, jer otapaju ljepilo. Ne smije se koristiti uvijač za trepavice.

Jako je bitno da ekstenzije ne dolaze u kontakt s vodom 12 sata nakon ugradnje, kako bi se ljepilo kompletno posušilo. Iz istog razloga ne preporučuje se predug boravak u saunama.

Nema posebnih uputa za njihovu njegu, osim da se ne trljaju agresivno. Nakon ugradnje dobijete četkicu za češljanje kojim ih svaku jutro raščešljate i tako osiguravate njihov besprijekoran izgled.

Ekstenzije ni na koji način ne oštećuju prirodne trepavice, i jednom kada se osoba odluči da prestane s nadogradnjama, prirodne trepavice nisu ništa kraće nego što su bile prije prve ugradnje. Doduše, ekstenzije su toliko prekrasan dodatak i nije se teško naviknuti na njih.

Mnoge se žene nakon njihove ugradnje smatraju preporođenima (prestaju koristiti maskaru, a njihove su trepavice kontinuirano glamurozne), no jednom nakon prestanka nošenja ekstenzija, upravo zbog te navike, može se činiti kao da su prirodne trepavice kraće nego prije.