Blog

GRAZIA De luxe kolumna: Beauty report by Antonija Tretinjak

GLAMUROZNI POGLED
Zavodljiv pogled bez nezaobilazne maskare je moguć i to uz malu pomoć tretmana uvijanja (lash lift) i bojenja trepavica i obrva. Oba tretmana spadaju u domenu profesionalnih, pa se nemojte upuštati sami u eksperimentiranje. Koristimo posebne boje koje ne nadražuju osjetljivo područje oko očiju i ne izazivaju alergijske reakcije. Boja je postojana i do mjesec dana, a blijedi postupno bez razmazivanja, dajući dojam savršeno nanesene maskare. Za večernje izlaske možete dodatno nanijeti maskaru, ali pripazite na to da sredstva za skidanje budu nježna kako biste očuvali dugotrajnost i kvalitetu boje. Lash lift je postojan do tri mjeseca, a sad zamislite ljeto bez maskare sa savršenim trepavicama…

NEZAOBILAZNI PILING
Piling tijela idealna je priprema za izlaganje suncu jer uklanjanjem površinskog, grubljeg sloja kože omogućit ćete preplanulom tenu da bude ljepši i postojaniji. S druge strane, pilingom ćete izbjeći neugodno perutanje i neravnomjerno skidanje osunčane boje. Napravite piling već prije prvog sunčanja, a nastojite ga ponavljati svakih 10-ak dana. Odlučite li se na piling u kozmetičkom salonu, tretman će vam pružiti divan osjećaj masaže, opuštanja i intenzivne njege, a možete ga sami raditi u kućnoj verziji.

U PRVI PLAN
Nakon što smo ih cijelu zimu nepravedno zapostavljali, vrijeme je da i stopala dođu u prvi plan. Kozmetička njega stopala uključuje uređenje noktiju, odstranjivanje grube kože i natiske, piling, parafinsku njegu za dugotrajno mekša stopala te lakiranje. Želite li očuvati njegovana stopala, tretman ponavljajte jednom mjesečno. Uz njegu, ljepoti će doprinijeti i lakovi u omiljenim bojama. Preporučujem vam trajni lak. Postojan i do četiri tjedna, uredan i uvijek besprijekornog sjaja, omogućuje bezbrižne dane u otvorenim cipelama.

PRAVILNA NJEGA
Svi znamo da sunce, slana voda ili klor oštećuju i isušuju kosu. Prirodno suha kosa ima manji sloj hidrolipidnog filma koji je čuva, a ako je obojena, taj je sloj još manji. Vrućine, sparine i drugi ljetni uvjeti još i više oslabljuju taj zaštitni sloj. Spriječite to zaštitom, šeširima, maramama i kapama te pojačajte pravilnu njegu koristeći redovito balzame i regeneratore. Na tržištu je sve veći broj sprejeva za zaštitu kose od isušivanja i UV zraka koji djeluju tako da svaku vlas štite i obnavljaju bezmasnim zaštitnim slojem.