Blog

GRAZIA De luxe kolumna: Beauty report by Antonija Tretinjak

PUTENE USNE
Tehnika, koja će svjetsku premijeru imati u lipnju u Milanu, kod nas je već dostupna. Microblading usana novost je koju pripisujemo permanentnom makeupu, ali za razliku od permanentnog, koji je trajan, microbladingom pigmente unosimo pliće, što znači i kraći učinak, od jedne do tri godine. Posebnom tehnikom usnice se lagano grebu, što omogućuje prodiranje posebno namijenjenih pigmenata. Na taj način ne mijenjamo oblik usana, nego naglašavamo prirodnu ljepotu dajući im volumen i nježne boje odabranih tonova. Tehnika je gotovo bezbolna, a oporavak traje svega par dana.

SEZONA OSMIJEHA
Kozmetičko izbjeljivanje zuba temelji se na primjeni gela s manje od 0,1 % sadržaja peroksida i hladnog LED svjetla koje aktivira gel omogućujući nježno i bezbolno izbjeljivanje, bez oštećenja zubne cakline. Trajanje tretmana ovisi o tome koliko želimo izbijeliti zube. Minimalno je trajanje 20 minuta, a za extra white efekt potrebno je 40 minuta, nakon čega vaši zubi sjaje bisernom bjelinom. Tretman možete ponavljati kada god osjetite potrebu za tim da očuvate postignute rezultate.

CELULIT - BOLEST VEZIVNOG TKIVA
Koliko god nam to bilo teško shvatiti, celulit je prije svega bolest, a ne estetski poremećaj. Zbog razlike u tjelesnoj građi i utjecaju ženskih hormona, ponajprije estrogena, celulit je više ženska bolest. Borbu protiv celulita treba započeti prije nego što se razvije i nakon tretmana ići redovito mjesečno na tretmane održavanja kako se celulit ne bi vratio. Terapija se treba individualno prilagoditi s obzirom na stanje celulita, uz sustavni učinak na cirkulaciju jer, u protivnome, nećemo postići uspjeh.

MADEROTERAPIJA
Radi se o dubinskoj tehnici masaže koja koristi posebno izrađena anatomska drvena pomagala različitih oblika i uporabe, stimulirajući limfni sustav ravnomjernim i ritmičnim pokretima. Drveni elementi koji se koriste tijekom tretmana omogućuju intenzivan, a ravnomjeran pritisak na područje zahvaćeno celulitom, što ovu tehniku čini ugodnijom i manje bolnom od klasične anticelulitne masaže. Maderoterapija na celulit djeluje tako da potiče cirkulaciju, rad limfe, uklanja višak tekućine iz organizma i utječe na razbijanje masnih naslaga. Neizravno regulira probavu i metabolizam. Maderoterapijom možemo smanjiti opseg struka, nogu, ruku i učvrstiti te podići stražnjicu.