Blog

GRAZIA De luxe kolumna: Beauty report by Antonija Tretinjak

SNAŽNI NOKTI
Lomljivi, tanki nokti koji lako pucaju, oštećuju se i listaju problem je s kojim se bore mnoge žene. Za čvrste nokte važni su vitamini B-kompleksa, posebice biotin, vitamini A i C, te kalcij i željezo. Hrana bogata vitaminima B-kompleksa poput pivskog kvasca, žitarica, jetrica i mliječnih proizvoda korisna je za jačanje noktiju, a preporuka je nadomjestiti prehranu i suplementom Bkompleksa s visokim udjelom biotina.

POMLAĐIVANJE PLAZMOM
PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu – plazma bogata trombocitima, u terapijsku svrhu pomlađivanja matičnim stanicama, upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi. Nakon vađenja krvi, posebnom centrifugom radi se ekstrakcija plazme pune faktora rasta i matičnih stanica, koje dalje stimuliraju proces regeneracije. Dobivenu plazmu tretmanom mezoterapije vraćamo u područje koje želimo tretirati – na lice, dekolte, vrat ili ruke. Znanstvena istraživanja pokazuju da tretmani s plazmom “popravljaju” sva oštećenja i vraćaju kožu u stanje kada je bila puno mlađa.

KUĆNA NJEGA – PRODUŽENA RUKA KOZMETIČKIH TRETMANA
Pravilan odabir kozmetike za svakodnevnu njegu od presudne je važnosti za zdrav izgled vaše kože. Na primjer, mi u De luxe salonu koristimo i profesionalni uređaj za analizu kože, koji precizno mjeri stanje kože i parametre koji utječu na odabir preparata za njegu: vlažnost, masnoću, dubinu pigmentacija, proširenost pora, dubinu bora itd., što daje mogućnost usporedbe vrijednosti prije i nakon što potrošite odabrane preparate te kako biste prilagodili daljnju njegu.

ŠTO JE ZAJEDNIČKO CRNOM VINU I TJELOVJEŽBI?
Prema rezultatima najnovijeg istraživanja, resveratrol koji se nalazi u crnom vinu ima neke od istih učinaka na naše tijelo kao i znojenje u teretani! Resveratrol se ubraja u jake antioksidanse, a ima cijeli niz blagotvornih učinaka na zdravlje: sprječava kljenut srčanog mišica, usporava grušanje krvi, sprječava tvorbu nakupina na mozgu i krvnim žilama. No, zapamtite! Jedna čaša je dovoljna!