Blog

GRAZIA De luxe kolumna: Beauty report by Antonija Tretinjak

ELEGANCIJA SA STILOM
Nakon nekoliko godina u kojima su vladali tekući, 2018. godina opet u modu vraća klasične ruževe svih nijansi. Hidratantni i ugodne teksture, djelovat će njegujuće na osjetljivu kožu usnica svojstvima kao što su vitamin E, Aloe vera i glicerin. Uz njih će usne izgledati punije i sjajnije. Nažalost, hidratantni ruževi nisu dugotrajni pa ih treba češće nanositi. Želite li ostaviti dojam elegancije sa stilom, važno je odabrati pravu nijansu i teksturu za svaku prigodu.

DETOX TIME!
Zašto svi spominju detoksikaciju nakon blagdana? Čišćenje organizma pomaže tijelu povratiti prirodnu ravnotežu, energiju, koncentraciju i pozitivan stav. Tešku hranu i blagdansko prejedanje zamijenite s više povrća i voća, laganijom, kuhanom hranom i puno tekućine. Kratki program detoksikacije
u pravilu je potpuno bezopasan, a brojne znanstvene studije dokazuju zdravstvene dobrobiti čišćenja organizma.

ZAŠTO NE PROBATI?
Započnite dan čašom mlake vode u koju ste iscijedili sok limuna. Limun pomaže jetri proizvesti više žući, tako da je tijelu lakše razgraditi složenu hranu i izvući korisne sastojke, dok će vitamin C djelovati blagotvorno na imunološki sustav, ali i kao antioksidans.

AKTIVNA ZIMSKA NJEGA
Njega kože lica u zimskim mjesecima razlikuje se od njege lica ljeti. Prirodna zamašćenost kože je manja, te koža u hladnim danima treba više masnoća i vlage. Preporučuju se bogate hidratantne kreme s visokim udjelom masnoće. Preparati za aktivnu zimsku njegu trebali bi sadržavati hijaluronsku kiselinu, vitamin C, vitamin E koji koži daje elastičnost i Q 10.