Blog

GRAZIA De luxe kolumna: Beauty report by Antonija Tretinjak

CRYO21 KRIOTERAPIJA ZA LICE – SPAS U POSLJEDNJI TREN
U pola sata koliko traje ovaj tretman, lice će vam se vidno osvježiti i zategnuti (lifting) bez ikakvih vidljivih posljedica, osim zdravog sjaja, tako da ste spremni odmah uskočiti u plesne cipelice. Ugodna temperatura od 2 °C djeluje na fibroblaste, tj. stanice dermisa zadužene za proizvodnju kolagena i elastina na način da ih “šokira”, odnosno “probudi” i potiče na ubrzanu proizvodnju.
P. S. Preporučena terapija sastoji se od kure od šest tretmana, što će dati dugotrajne rezultate, čak do godinu dana!

ŠLJOKICE SE NOSE SVUGDJE
Ako i niste dovoljno hrabri igrati se modom tijekom godine, odvažite se u odabiru haljine za domjenak ili novogodišnju noć. Ili odaberite neki upečatljivi detalj, bilo da je riječ o torbici, laku za nokte ili sjenilu za oči. Ovo je idealno vrijeme da zabljesnete u glamuroznijem izdanju.

“ŽULJAJU ME CIPELE, A JA MORAM IĆI NA PLES…”
Kupili ste nove cipele i pribojavate se mogućnosti da vas nažuljaju? Tu su sprejevi koji omekšavaju kožnu obuću, ali i pomoć iz kućne radinosti. Unutrašnjost cipela dobro namažite 50-postotnim alkoholom te ih nakon toga nosite na nogama pola sata kako bi se prilagodile vašem stopalu. Sve to “pali” pod uvjetom da veličina odgovara i samo ih treba razgaziti.

NEZAOBILAZNI SAVEZNICI ZIMI
Posebnu njegu u zimskim mjesecima posvetite svojim rukama. Najznačajniji sastojci u kremama za ruke su ovlaživaci: glicerin, urea te okluzivna sredstva poput vazelina. Stoga provjerite sitnim slovima ispisane sastojke. Što se tiče usnica, ista stvar je kao i s kremom za lice. Usnice nemaju masnoću pa su balzami neophodni u svako doba godine, posebno zimi, i to oni bogati sastojcima za njegu poput shea maslaca, vitamina A i E te UV zaštitnim faktorom. A držite li do zdravlja kože i mladolikog izgleda, tijekom cijele godine koristite dobru kremu sa zaštitnim faktorom. Želite li dobar savjet, iskreno ću vam reći da, ako morate štedjeti na kozmetici, nemojte štedjeti na kremi za lice sa zaštitnim faktorom.